הפרסום בפייסבוק הוא אחד מכלי השיווק היעילים ביותר כיום.
היתרונות של הפלטפורמה ברורים: טירגוט ובניית קהל, נוכחות של קהלים גדולים מכל הסוגים ומהירות התגובה של הקמפיין. אלו רק חלק מהסיבות להצלחה ולפופולריות הרבה של השיטה.
היתרונות של הפלטפורמה ברורים: טירגוט ובניית קהל, נוכחות של קהלים גדולים מכל הסוגים ומהירות התגובה של הקמפיין.
אלו רק חלק מהסיבות להצלחה ולפופולריות הרבה של השיטה.
כאשר השיווק בפייסבוק נעשה יותר נפוץ, מגיעים אליו גם הרבה חברה ללא נסיון. עכשיו שלא תבינו אותי לא נכון, הכל טוב וכולם מוזמנים לפרסם, אבל לפני שתעשו זאת – שימו לב שאתם לא חוזרים על הטעויות שאציג לכם כאן.
אם תדעו להמנע מהם, חצי עבודה כבר עשיתם!
אז בואו נעבור לתאכלס:
קידום בפייסבוק – אל תעשו את זה כך:
לפני שמתחילים רק שתי נקודות, הראשונה היא שהטעויות לא מסודרות לפי איזה סדר חשיבות, כולן חשובות.
השניה היא שאני ממליץ גם למי שיש כבר נסיון ואפילו הצלחה בפייסבוק לקרא. תמיד אפשר ללמוד וכל הצלחה אפשר להעצים.
1. אתם לא מבקשים מאף אחד שום דבר
המודעה הכי יפה עם התמונות הכי מדהימות והטקסטים הכי שנונים לא יצליחו להשיג את מטרות הקמפיין אם חסר לכם משהו קריטי במודעה. הנעה לפעולה היא העוקץ של המודעה שלכם.
זה המקום שבו אתם לא רק מבקשים מלקוחות פוטנציאלים לבצע פעולה כלשהי, אתם למעשה מדריכים אותם.
תראו, יכולה להיות מודעה מאד מעניינת שאפילו נעצור עליה. אם אין שם הפניה ברורה לפעולה ספציפית, הרוב המכריע של הגולשים יתברבר בדרך.
אם נראה לכם שלשונית ה’חנות’ אצלכם באתר מספיקה בכדי לייצר רכישה אז זה לא עובד כך, צריכה להיות קריאה מסודרת עם כל המשתמע מכך.
אם חשבתם שלקוחות מתעניינים ישאירו פרטים ב’צור קשר’ שלכם, אז לא.
הם יחזרו לפייס להמשך שוטטות.
גולשים שנמצאים במצב כזה של שוטטות, הם אלו שבעיקר צריכים הכוונה מסודרת.
אין להם תוכנית לאן לגלוש הלאה – אתם צריכים לתת להם כיוון.
2. אתם לא מתחשבים במיקומים
למודעות פייסבוק יש מגוון מיקומים עשיר שכולל כמובן גם מובייל.
אחת המיומניות שאתם חייבים לרכוש, היא היכולת להתאים מיקום ספציפי למודעה ספציפית.
קשה לשים את האצבע בדיוק על מה עובד עם מה. מיוקם בצד ימין למשל יכול לייצר לכם חשיפה יפה למודעה אבל הוא נמצא מחוץ לתחום המעבר עם העכבר ולכן לא ייצר הרבה קליקים.
מיקומים על גבי האפליקציה לנייד יתאימו למי שיש אתר אינטרנט שנראה פגז במובייל (נראה פגז ועף כמו טיל כמובן) או למי שלמוצר או השירות שלו יש יתרון במובייל.
יש גם את כל הנושא של פרסום באינסטגרם עם ההשלכות שלו. שוב, קשה לתת כללי אצבע, הרעיון הוא ללמוד ולהכיר. ההמלצה שלי בנושא היא להפוך את המיקומים למבחני A/B אותם תערכו מידי פעם בשביל להבין מה עובד בשבילכם יותר טוב.
3. ההנעה לפעולה של פייסבוק עובדת עליכם
תראו איזה יופי החברה בפייסבוק מיישמים את הנקודה הקודמת שלי… פייסבוק מציעים לכם לעשות BOOST לפוסטים שלכם. הם מציעים לכם כל מיני הצעות ומדברים על חשיפה ואנגייג’מנט.
רבים אומרים לעצמם משהו בסגנון ”טוב, זה פייסבוק מציעים, הם בטח יודעים”. מנסיון, אני אומר לכם שזו טעות להשתמש בכפתור הזה. ממש כמו שלא הולכים לסופר כשרעבים כי זה מביא אותנו לקבל החלטות רכישה לא רציונליות מבחינת כמויות וטיב האוכל, כך גם כאן.
רוצים לעשות קמפיין? תפאדלו. שבו וחשבו מה המטרות שלו ואיך תשיגו אותן. סתם לעשות בוסט לפוסט שפירסמתם לא יתן לכם הרבה חוץ מהוצאה כספית. אם אתם מעסיקים מנהל קמפיינים שעושה דברים כאלו אז בכלל…
4. אתם נוסעים בלי דלק
…ובלי מספיק תקציב בקמפיין. תקציב מספק לקמפיין לא נקבע לפי איזה סכום כזה או אחר. זה נקבע לפי היחס שבין התקציב לקהל.
אם אתם מוגבלים מבחינה תקציבית, הדבר הנכון לעשות הוא להמשיך ולפלח את הקהל שלכם עד שהוא מגיע לגודל הגיוני. זה, דרך אגב, גם יכול לשפר לכם המרה וגם לבנות קהל יותר יחודי שאולי ישמש אתכם בעתיד.
5. אתם בודקים יותר מידי דברים ביחד
אחד הכלים היותר חזקים שיש לנו כמשווקים באדוורדס או בקמפיינים בפייסבוק הוא היכולת לבצע מבחני A/B.
רבים מאיתנו נסחפים ומכניסים יותר מידי אלמנטים לבדיקה כך שבסוף נוצרות שתי מודעות מאד שונות האחת מהשניה.
הבעיה במקרה כזה היא שלא ניתן להסיק מסקנות ברורות ואין לנו יכולת להבין איך להשתפר. בכדי לערוך מבחן נכון, עלינו לבודד משתנה אחד בלבד ואותו לבדוק. אז נכון, זו שיטה מאד איטית אבל לפחות היא עובדת. עדיף לנסוע לאט אל היעד מאשר לעשות רייסים בחניה.
6. אתם מפרסמים בפייסבוק ומצפים ליחס המרה של אדוורדס
רבים מגיעים אל השיווק בפייסבוק אחרי שצברו נסיון מוצלח באדוורדס. אותם חברה, בין אם מודעים לכך או שלא, נוטים להעתיק קמפיינים מהאדוורדס אל פייסבוק. הרציונל מאד פשוט – אם זה עבד שם זה יעבוד גם כאן. אז לא.
הקהל בפייסבוק שונה בתכלית השינוי מזה בגוגל. אם בגוגל לגולש יש כוונה ברורה שמשתקפת בעצם החיפוש, בפייסבוק אנחנו משווקים לקהל יעד שלא ביקש שום דבר. זה הבדל עצום שמצריך ‘תרגום’ נכון ממודעות גוגל למודעות בפייסבוק. למעשה אנחנו צריכים לחשוב על כל משפך השיווק בצורה שונה.
בפייסבוק הוא יהיה כמובן יותר ארוך ומתוחכם בכדי להביא לתוצאות. בכל מקרה, לאוורדס יש יחסי המרה שלא ניתן לצפות אליהם אבל זה כמובן מתקזז עם עלויות הקמפיין.
7. אתם לא מציעים את הדברים הנכונים לאנשים הנכונים
בפייסבוק יש שני פקטורים עיקריים להצלחה בקמפיין: הראשון הוא קהל היעד.
כאשר הכוונה היא בבניה נכונה של קהל שיגיב בצורה דומה וחיובית לקמפיינים. הגורם השני הוא כמובן ההיצע שיש לנו ושאנחנו מכוונים לכל קהל כזה.
מחקרים שנעשו הראו שמה שמנבא הכי הרבה הצלחה בקמפיינים בפייסבוק זה לא עיצוב נכון יותר של כפתור ההנעה לפעולה או שינוי כלשהו בתמונה במודעה. מה שגורם להצלחה הוא התאמה של ההיצע לקהל.
כל קהל יעד צריך להיות מנותח על פי רמת ה’חום’ שלו או השלב בו הוא נמצא במשפך המכירות. הניתוח הזה מתבצע על פני כמה מוצרים כמובן התאמה נכונה של היצע לקהל יעד תוביל להתקדמות נכונה של אותו קהל יעד על פני משפך המכירות ונתוני המרה טובים.
8. אתם בונים קהלים קטנים או גדולים מידי
בניית קהלים היא הבסיס לכל קמפיין פייסבוק מוצלח. היכולת לפלח ולהגיע לקהלים ממוקדים עומדת בבסיס ההצלחה של הקמפיין שלכם. הבעיה מתחילה כאשר אתם ‘מטרגטים יותר מידי’ למשל.
בניה של קהל מדויק ככל שיהיה איננה יעילה אם הקהל כולו מונה כמה מאות איש.
בעיה הפוכה לזו תיגרם אם יצרתם קהל גדול מדי. קהל גדול מדי יגרום לכם לפרסם להרבה אנשים שנמצאים ‘מחוץ לטווח’ שלכם ולבזבז תקציב עליהם. בקיצור, שימו לב לגודל הקהל שלכם ותוודאו שזה הגיוני.
9. אתם משתמשים ביותר מידי מילים בשביל להעביר את המסר של המודעה שלכם
נכון שזו היתה כותרת ארוכה ומעצבנת? פייסבוק נהגו להגביל את כמות המילים במודעה. עכשיו כבר לא קיימת מגבלה רשמית כזאת ודווקא בגלל זה עלולה לצוץ אצלכם בעיה.
זה מאד קל לכתוב באריכות, הרבה יותר קשה לתמצת את המסר.
נסו לראות בכל מודעה אם הטקסט בה יצא ארוך וכבד מדי. אחת הדרכים לעשות זאת היא לתת למישהו שלא מעורה בתהליך לעבור עליה ולתת פידבק. בקיצור, תקצרו!
10. דף הנחיתה שלכם לא משהו…
יש הרבה דברים שאנחנו צריכים לעשות בשביל לבנות קמפיין פייסבוק מוצלח: קהל, מודעה, תקציב, היצע נכון וכו’. רבים מגיעים לישורת האחרונה ומוותרים לעצמם.
זה אומר דפי נחיתה שלא תואמים את הקמפיין. זה יכול להיות עיצוב גנרי, מלל שלא חשבנו עליו עד הסוף או הגרוע מכל – לקחנו דף נחיתה מקמפיין אחר (מהאדוורדס?!) ורק שינינו את הפרטים.
אחד הגורמים לדפי נחיתה בינוניים הוא שאנחנו מתעצלים או מסרבים להשקיע בבחינה שלהם. קשה מספיק לעשות אופטימיזציה לקמפיין עצמו ודף הנחיתה נשאר מקופח, ‘על הבערך’. זו טעות חמורה מאד.
לימדו לאזן בין אופטימיזציה של חלקים שונים בקמפיין והכלילו שם גם את דף הנחיתה.
פסססט… רוצים הצעה סופר-אטרקטיבית
לבניית דף נחיתה מרהיב?
השאירו את פרטיכם בטופס ונציג יחזור אליכם בהקדם!
אהבתם את המאמר? קיבלתם ערך מוסף?
תנו גם לאחרים ליהנות!
שתפו את המאמר: